Gaskeuring

Verwarmen en koken op basis van gas brengt steeds een bepaald risico met zich mee. Tijdens het controlebezoek wordt de gasinstallatie nagezien op mogelijke gaslekken. De keuring kan aan de verwarmingsinstallatie gebreken aanduiden die kunnen leiden tot CO-vergiftiging. Ook de binnenleidingen worden aan de nodige controles onderworpen. Opgelet: Controle Direct voert enkel keuringen uit voor aardgasinstallaties aangesloten op het distributienet en geen keuringen voor installaties met een aardgas-, propaan-, butaan- of LPG-tank.

Tarieven

Wij hanteren het meest transparante tarief van de markt :
Prijs Gaskeuring (incl. BTW)
Studio € 140,00
Appartement € 140,00
Rijwoning € 140,00
Halfopen bebouwing € 140,00
Vrijstaande woning € 140,00
 

Alle vermelde prijzen zijn enkel geldig wanneer u gebruik maakt van één van onze online betalingsmethodes. Wenst u contant ter plaatse te betalen? Dat kan mits een toeslag van € 5,00 incl. BTW.

Gaskeuring

Een keuring van de gasinstallatie is verplicht voor volgende situaties:
  • Voor het openstellen van de gasmeter door de distributienetbeheerder
  • Elke uitbreiding van een bestaande gasinstallatie
Voor de aanvang van de keuring moet een schema aanwezig zijn met de voorstelling van alle gasleidingen. Daarnaast dienen alle leidingen, verbindingen, verbruikstoestellen, luchtaan- en –afvoeren en schoorsteenaansluitingen geplaatst en aangesloten zijn.
[accordion] [toggle title=”Welke documenten moet ik klaarleggen voor de controle?” state=”opened”] Om een positief keuringsverslag te kunnen afleveren, is het noodzakelijk dat volgende documenten aanwezig zijn bij aanvang van de keuring:
  • isometrisch schema van de volledige nieuwe installatie of de vernieuwde delen van de aardgasinstallatie (3-voud);
  • handleiding van de aardgastoestellen die zijn opgesteld in de woning;
  • vorig keuringsverslag indien u hierover beschikt.
[/toggle] [toggle title=”Wie voert de keuringen van Controle Direct uit?”] Alle keuringen worden uitgevoerd door een erkend controleorganisme. Controle Direct werkt hiervoor samen met een selectie van erkende controle-organismes. Dankzij het grote aantal keuringen dat Controle Direct bij deze controle-organismes bestelt, kunnen wij u steeds scherpe prijzen en snelle service garanderen. [/toggle] [/accordion]

energieprestatiecertificaat

Energieprestatiecertificaat

elektrische keuring

Elektrische keuring